2018-10-25

Driftstörning på en hårdvarunod

Vi har just nu problem med en hårdvarunod som gör att ett antal servrar samt vår kundchatt och våra supportsidor inte fungerar som de ska. Vi arbetar på att få upp det hela igen så snabbt som möjligt.

Uppdatering 16:31: Läget börjar stabilisera sig igen och servrarna är igång. Vi håller koll för att se så inga följdproblem uppstår.

Uppdatering 16:34: Endast premium7.oderland.com och iwarebiko.oderland.com upplever lite följdproblem men bör snart vara uppe i drift igen.

Uppdatering 16:46: Tyvärr verkar det som att hårdvarunoden som gick ner lyckats orsaka följdfel i andra system nu som vi arbetar febrilt med att få ordning på. Detta yttrar sig genom långsamma siter/databaser på ett antal servrar.

Uppdatering 17:07: Problemen dröjer sig kvar och ger ökad belastning på ett antal servrar. Exakt vilka det rör sig om varierar av och till. Vi arbetar fortfarande hårt med att få det hela löst.

Uppdatering 17:23: Det visade sig bli problem i lagringsklustret vilket påverkade en stor mängd servrar. Läget har börjat stabiliseras igen och vi övervakar för att se så det fortsätter åt rätt håll.

Uppdatering 17:28: Läget ser bra ut nu och vi hoppas att det förblir så.

Uppdatering 2018-10-30: Vi publicereade idag ett blogginlägg om vad som hände.