2018-12-19

Webbhotell Storageproblem

Vi felsöker just nu ett storagenätverksproblem som gör att många hemsidor som ligger hos oss inte går att nå. Mer information inom kort.

Störningen leder tyvärr till att vår kundchatt och telefoni inte fungerar, och inte heller våra supportsidor. Vi arbetar på att lösa problemet snarast möjligt.

Uppdatering 09:30: Problemet ska vara åtgärdat nu, vi ber om ursäkt för det inträffade och återkommer med en rapport om vad som hände.

Uppdatering:

Under veckan innan den 19e hade vi börjat se problem i nätverket för lagringen. I ett led i felsökningen kollade vi av en del i kablaget som binder samman switcharna, under det arbetet började en av switcharna sluta skicka trafik ordentligt. Det är vid den tidpunkten som nedtiden startade. Det hann passera ca 20 minuter innan vi lyckades få switchen att sluta skicka trafik på ett felaktigt vis. När väl allt var igång kunde lagringen börja laga och synkronisera sig vilket medförde att det tog ytterligare några minuter innan alla sidor svarade som vanligt igen. Allt är stabilt igen och vi kommer att genomföra underhåll under januari där vi kontrollerar switchen fullt ut.